"A üzleti, business vezetők számára ötletek, gondolatébresztő írások, és a saját (és költség nélküli) továbbfejlesztésükhöz ezen az oldalon mindenféle business vezetői problémákra vonatkozó, szerintem hasznos, és AZONNAL ALKALMAZHATÓ cikkeket, szakirodalmakat gyűjtöttem össze."
Szűcs Tamás business coach

A cikkek, weblapok, dokumentumok listája folyamatosan bővül.

VEZETŐI CIKKEK, ÖTLETEK, BEVÁLT RECEPTEK, SZAKIRODALOM - SZŰCS TAMÁS BUSINESS COACH
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

SZŰCS TAMÁS BUSINESS COACH CIKKEI, TANANYAGAI, DOKUMENTUMAI
6+1 kulcskérdés 2011 elején

Válaszoljon az alábbi 7 kérdésre és az előttünk álló évben sokkal világosabb, egyértelműbb, előremutatóbb, fókuszáltabb lesz mindennapi élete, foglalkozása, hivatása. ...
A 6+1 kulcskérdés 2011 elején pdf dokumentum letöltése


Vezetés nehéz időkben – a bizalom visszaszerzése

A jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben egy vezető számára sürgetően aktuális kérdés: hogyan lehet megőrizni, sőt, létszámcsökkentés esetén, növelni beosztottjai munkateljesítményét. Ez a cikk hasznos mind business vezetők és mind business coachok számára.
Pdf dokumentum letöltés

Reakcióink a külső világ és a cégen belüli történésekre – változáskezelés, változásvezetés vezetőknek

Ez, a későbbiekben további cikkekkel kiegészülő, dokumentum segíti az embereket, munkatársakat, irányító business vezetőket, cégen belüli belső business coachokat, hogy megértsék a változások természetét, gyorsabban tudjanak reagálni, és fel tudjanak készülni a változásokra.
Pdf dokumentum letöltés

Elegem van a munkahelyi változásokból! Mi a teendő?

A mai nehéz időkben egymást érik a ránk ható kellemetlennél kellemetlenebb változások. A dokumentum megmutatja hogyan lehet egy változást számunkra előnyös lehetőséggé formálni. Ezt a cikket business coachok javasolhatják minden, a változásokban érintett számára.
Pdf dokumentum letöltés 

További cikkek, tananyagok, dokumentumok Szűcs Tamás manager coachtól

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VEZETŐKNEK JAVASOLT CIKKEK, WEBLAPOK - SZŰCS TAMÁS BUSINESS COACH

A web egyik legkiválóbb leadership weboldala (volt?)
Ha áttekintést szeretne kapni, a vezetés, a leadership és a business management, business coaching szakirodalmából, első helyen mindenképpen javaslom, hogy látogasson el a bnet honlapjára. Itt mindenféle vezetéssel, a leadership témakörével kapcsolatos dokumentumok, tudományos kutatások eredményei, gyakorlati ötletek megtalálhatók olyanok, amiket egy business coach szívből ajánlhat mindenkinek. Nagyon jók a hírlevelek is, amikre érdemes feliratkozni. Ugyan kissé megváltozott, harsányabb lett az eredeti bnet.com, mióta megvette a CBS, de a tartalmak még mindíg elég jók.
http://www.cbsnews.com/moneywatch/management/

Vezetői készségek blog
A Management Skills Blog célja: segíteni a vezetőket, hogy munkájukat egyre jobban, egyre hatékonyabba végezzék. Ugyanez a célja a business coachoknak is. A rövid cikkek gondolat ébresztő, elgondolkodtató és hasznos bejegyzéseket tartalmaznak.
http://www.managementblog.org/page/2/


A Fortune Magazin felmérésének összefoglalója a business coaching eredményeiről

A Fortune Magazin a világ 1000 legnagyobb vállalatai körében tartott vizsgálat szerint a coaching pénzügyileg átlagosan kb. 6x több eredményt hozott, mint amennyibe került.
http://money.cnn.com/magazines/fortune/fortune_archive/2001/02/19/296856/index.htmTovábbi cikkek, weblapok

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MANAGER SZAKIRODALOM - SZŰCS TAMÁS BUSINESS COACH

Vezető eredményesség tréning – VET – Thomas Gordon
A sikeres emberi kommunikáció alapkönyve, ami A szülői eredményesség tanulása és A tanári hatékonyság fejlesztése sorozat része. A közlés sorompókat, de főleg lebontásukat nemcsak az business vezetőknek, business coachoknak, hanem mindenkinek meg kellene ismerni, de főleg a mindennapi életben alkalmazni.

A team, avagy az együttműködő csoport – Meredith Belbin
"Kell egy csapat!" - hallani manapság mindenünnen. Nem arról van szó, hogy leértékelődtek a zseniális tudósok, magányos hősök, gyorslábú sprinterek, de kétségtelen, hogy összetettebbé, bonyolultabbá váltak a feladatok, élesebbé a verseny. Belbin a hatékony vezetői teamek kialakításának egyik legismertebb szakértője. Könyvének megírását, több évtizedes kutatómunka előzte meg. – idézet a könyv ismertetőjéből. kiadványából. A könyv alapmunkája az un. team coachingnak, azaz közösségek hatékonnyá fejlesztésének. A business vezetőknek, business coachoknak és team coachoknak szóló könyv több Internetes könyvesboltban is megrendelhető.

Angolul jól olvasók számára – a businesss coach ajánlata
Vannak olyan Internet oldalak, amelyeken keresztül tartalmában igen értékes, angol nyelvű könyveket lehet pdf formában letölteni. Business coachként ajánlom például az alábbi oldalt, ahol először érdemes végig nézni a kínálatot, majd válasszuk ki a számunkra érdekes könyvet. A kívánt dokumentumot részletező lap alján megtaláljuk a letöltés helyét és néha a kibontáshoz szükséges jelszót. A dokumentumot, valószínűleg valamilyen nyilvános tároló helyen találjuk, meg, ahova egy anonimitást jelentő lapon keresztül jutunk. Itt az ingyenes letöltést választva, várhatóan néhány másodpercig várni kell a dokumentum letöltéséig. Megéri kivárni a jelzett időt, mert onnantól kezdve a szokásos internetes letöltéseknek megfelelően kaphatjuk meg a könyvet, vagy cikket.
http://www.freebookspot.ws/TopTen.aspx?Category_ID=156

További szakirodalmak

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az elméleti ismeretek bővítése a vezetői tudásnak csak az egyik oldala.

A másik a gyakorlat, ahol a problémák és nagyobb feladatok megoldásának hatékonnyá alakítására, a vezetői készségek személyes továbbfejlesztésére a leghatékonyabb út:
a coacholás.

”Sikeres változtatás” - MOST!
A ”Sikeres változtatás” coaching konzultáció kockázat nélküli.

Ha az első beszélgetés nem ízlése szerint való, sem folytatási, sem fizetési kötelezettsége nincs.
A helyszínt is Ön határozza meg: lehet akár az Ön irodája, akár nálam is. 

Már erről az első alkalomról is kézzelfogható eredményekkel fog távozni:


+ világosan, egyértelműen megfogalmazott, elérendő célok,
+ létrehozunk egy tervet a célok megvalósításához,
+ felfedjük a célok elérését hátráltató belső akadályokat és korlátokat,
+ a konzultáció befejezésekor megújulva, energiával megtelve, sokkal motiváltabban fog dolgozni céljai megvalósításán.          A ”Sikeres változtatáskonzultációhoz küldjön emailt a  szucs.tamas@managerCoach.hu   
 
                                       címre NÉV és TELEFONSZÁM adatokkal! 

Javaslom, jelentkezzen hamar, mert a hetenkénti kockázat nélküli konzultációk száma max.10.   Emailjére 24-48 órán belül jelentkezünk és időpontot egyeztetünk!

 

 Szűcs Tamás

manager coach, üzleti vezetők trénere
PBM Consulting
1117 Szerémi sor 12/B

info@managerCoach.hu


mobil telefon:
+36 30  274 6550

vissza a főoldalraimpactforcoaches logo