SzT testképEgy hatalmas régió (Kelet Európa + Közel kelet + Afrika + Oroszország + FÁK Államok) vezetőjeként én is tapasztaltam, hogy

csökken a bevétel, megvágták a költségkeretet,
idegesek és hibáznak a munkatársak,
nőnek a megélhetési költségek,
egyre nagyobb a nyomás, a stressz!

Minden vállalati vezető számára, a mai a nehéz gazdasági helyzetben, egyre több a feszültségkeltő helyzet és egyre több felé kell megfelelni. A világ első számú vezetői ezért dolgoznak coachokkal.

Megfelelni felfelé
Mindenkinek van felettese, vannak felettesei. A felettes vezetők vagy a tulajdonosok többnyire saját céljaikat és elvárásaikat kísérlik meg rákényszeríteni a vezetőre. Ez elsősorban valamilyen mérőszámmal jól kimutatható a teljesítménykényszerben jelentkezik. Ez az egyre nagyobb teljesítményt igénylő mérőszám nemcsak a vezető, hanem munkatársai, beosztottai erőfeszítéseinek folyamatos növelését is igényli.

Megfelelni lefelé
A jó vezető munkatársaitól, beosztottaitól egyre nagyobb teljesítményt követel. Ennek ellensúlyaként, a beosztottak biztonságot, anyagi elismerést, a növekvő teljesítményekkel arányos juttatásokat, a normális munkához és élethez való körülmények biztosítását várják el vezetőjüktől.

Megfelelni az ügyfeleknek
Hasonlóan ahhoz, hogy mindenkinek van „főnöke”, mindenkinek van ügyfele. Az ügyfél olyan személy, vagy olyan intézmény, aki vagy ami megélhetésünket finanszírozza, akinek díjaiból, a vezető és munkatársai fizetésüket kapják, tehát az ő elvárásaik talán a legfontosabbak.

Vélemény - Szűcs Tamás vezetői coachról
Multinacionális vállalati igazgató

Először elzárkózó voltam a coachinggal kapcsolatban, de miután konkrét eredmények születtek beszélgetéseinken, véleményem megváltozott.
Szívesen adok neked referencia véleményt, sőt bemutatkozó anyagodat továbbítom nagyon pozitív ajánlásommal a HR vezetőnknek is
Megfelelni szűkebb környezetünknek
A vezetőknek is van társa, családja, szülei, baráti köre, akik szintén valamilyen mértékben igényt tartanak rá. Ennek az igénynek kielégítése lehet hullámzó, lehet, hogy néha, nincs időnk semmi mással foglalkozni, csak a munkánkkal. De ez csak ideig-óráig tarthat. A magánkapcsolatokat ápolni kell. Ha túl sokáig nem törődünk a másikkal, akkor a kapcsolat kiüresedik, ellaposodik, megszűnik. Ez elmagányosodáshoz vezet, ami egyáltalán nem jellemző a kiváló, nagy teljesítményt nyújtó vezetőkre.

Megfelelni magunknak

Vélemény - Szűcs Tamás vezetői coachról
Külföldi tulajdonú vállalat főosztályvezetője

Nagyon fontos kérdéseket beszéltünk meg. Olyanokat, amik igazán egzisztenciálisan érintenek.
Most már világosan látom a következő lépéseket és azt is, hogy mit nem szabad tennem.
Ha valaki vezetői pozícióba jut, annak céljai, amíciói, saját magával szemben kimondott és ki nem mondott elvárásai vannak. Egy vezető magabiztosságához elsődleges fontosságú, hogy tevékenysége, viselkedése, tudása megfeleljen a saját magáról alkotott képnek és elvárásoknak. Hasonlóan fontos az is, hogy biztosítsa saját maga és társa, családja, napi szükségleteit. Sőt ezeken a szükségleteken túl azokat az igényeit is, amik presztízséhez, komfortérzéséhez, önbecsüléséhez, vágyaihoz lényegesnek érez.

Még a legkiválóbb vezetőknek is nehéz folyamatosan és egyszerre megfelelni minden elvárásnak.

Én vezetői coachként vállalati vezetőkkel dolgozom,
akikre egyre nagyobb nyomás nehezedik azért, hogy saját magukból és cégükből vagy részlegükből minél jobb eredményeket sajtoljanak ki. Vezetői coaching* konzultációinkon megmutatom, hogyan alkalmazzák az általam is kipróbált technikákat, amivel megtöbbszörözhetik saját és munkatársaik teljesítményét. **

Mert mi is történik egy vezetői coaching konzultációs beszélgetésen?
A vezetői coaching találkozón elsősorban a vezető, az Ön napi munkáját folytatjuk.

 1. Vélemény - Szűcs Tamás vezetői coachról
  Bank igazgató

  A mai coaching téma nagyon nehéz volt nekem, de katartikus volt, ahogy megtaláltuk a megoldást.
  Közösen megnézzük az Ön előtt álló feladatokat vagy azokat a nehézségeket, akadályokat, amikkel nap-mint nap találkozik.
 2. Meghatározunk egy coaching célt ezek közül.
 3. E cél elérése érdekében célzott konzultációkat folytatunk és hasznos, érdekfeszítő, máshol már bevált eszközöket, felméréseket veszünk igénybe.
 4. A csakis Önnek elkötelezett vezetői coachnak, hasonlóan az orvosokhoz, titoktartási kötelezettsége van.

Vélemény - Szűcs Tamás vezetői coachról
A területén önálló jogkörrel rendelkező vezető

Én a statikus beállítódású, coaching beszélgetéseink hatására kísérletező kedvű lettem
Tapasztalatok szerint a vezetői coaching folyamat végeredménye megmutatkozik

 • a rövid távú eredmények jelentős javulásában;
 • a másokkal folytatott kommunikálás „ütősségében”, a magabiztosság kiterebélyesedésében, a hosszú távú stratégiai célok, a növekedés, a stratégiai fejlesztések, a célelérési stratégia kiválasztásának pontosságágban, a hosszú távú víziók mozgósító megfogalmazásában;
 • hatékonyabb vezetési módszerek alkalmazásában és
 • a sok oldalról érkező elvárásoknak való kiváló megfelelésben.

Vélemény - Szűcs Tamás vezetői coachról
Külföldi tulajdonú cég értékesítője

Örülök, hogy az a coach, akivel én dolgozom, ilyen tapasztalt!
A felmérések azt mutatják, hogy a vezetői coachot alkalmazó cégek 93%-a újra igénybe veszi a vezetői coaching szolgáltatást, mert nagyon meg voltak elégedve vele és az eredményei messze túlszárnyalták elvárásaikat.

Én magam nem csak, hogy hazai és multinacionális cégeknél megtapasztaltam a fenti és hasonló vezetői helyzeteket, hanme a legkiválóbbaktól tanultam meg a vezetői coaching mesterfogásait és tapasztalatot szereztem e legkülönfélébb kliensekkel. Ennek ellenére én egyidejűleg csak nagyon kevés számú vezetővel dolgozom azért, hogy a legjobbat, legtöbbet hozzuk ki egymásból.

A vezetői coaching találkozókon ügyfelem munkahelyi feladataival, problémáinak, eseteinek megoldásával foglalkozunk, tehát valójában a mindennapi munkáját végezzük. És mindezt, akár a munkahelyen, akár munkaidőben.

A coaching program egy díj nélküli, Önt folytatásra nem kötelelő 

"Megoldás kialakító" ingyenes beszélgetéssel kezdődik, 

melynek végén

 • egyértelmű, tiszta és világos képet kapunk céljairól és elképzeléseiről,
 • készítünk egy 3 lépéses tervet tervei megvalósításához,
 • megkeressük azokat az akadályokat, amik visszatartják, hogy a céljai felé haladjon,
 • több energiája lesz és motiváltabb lesz, hogy a célok tényleg megvalósuljanak.

A heti díj nélküli beszélgetések száma korlátozott, ezért

hívjon most a +36 30 274 6550 mobil telefonon.

Vélemény - Szűcs Tamás vezetői coachról
Multinacionális vállalati középvezető

Felvillanyozódtam beszélgetésünkön és már várom a coaching következő alkalmat.
Ezzel a beszélgetéssel Ön nem vállal kötelezettséget a további munkára, de kap egy cél listát  terveiről, egy akcióterv célok megvalósításához, tudni fogja melyek azok az akadályok, amiket le kell győzni a célok megvalósításához. Ha a coaching beszélgetés Önnek nem megfelelő, nincs folytatási kötelezettsége.

* A Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) coaching definíciója: „Coaching is partnering with clients in a thought-provoking and creative process that inspires them to maximize their personal and professional potential.”

** Egy a FORTUNE 1000, a világ legnagyobb vállalatai körében tartott vizsgálat szerint a coaching pénzügyileg átlagosan kb. 6x több eredményt hozott, mint amennyibe került.

 

 Szűcs Tamás

manager coach, üzleti vezetők trénere
PBM Consulting
1117 Szerémi sor 12/B

info@managerCoach.hu


mobil telefon:
+36 30  274 6550

vissza a főoldalraimpactforcoaches logo