+36 30 274 6550      email küldés
Budapest és 100 km-es körzete

Non-profit szervezeteknek

Kezdőlap Szervezeteknek Non-profit szervezeteknek

Van ilyen, hogy
non-profit coaching?

A non-profit szervezetek vezetőinek és munkatársainak ugyanúgy szüksége van vezetési, irányítási ismeretekre, mint az üzleti vállalkozásoknak, hiszen ott is emberek dolgoznak és ott is folyamatok mentén folyik a munka. Tehát ezeket hasonló elvek szerint kell vezetni, mint az üzleti vállalkozásokat.

Csak ez néha sokkal nehezebb.

Egy üzleti vállalkozásban a dolgozók pénzért dolgoznak. Egy non-profit szervezetben többnyire, a munkatársak többsége önkéntes, tehát a vezetőnek mindenkinél külön-külön kell megtalálnia, hogy mivel motiválható. Sőt, még tovább nehezíti a dolgot, hogy ezt nem csak a vezetőnek, hanem minden önkéntesekkel foglalkozó munkatársnak tudni kell. 

Egy non-profit szervezet működtetése gyakran bonyolult és hatalmas erőfeszítéseket kíván a munkatársaktól, mert ha nincsenek felkészülve, akkor megfelelő ismeretek nélkül számukra óriási problémákba ütközhetnek. Olyanokba, amiket nem tudnak megoldani, és ez stresszt és nehezen elviselhető érzelmi állapotokat okozhat. 

Ilyenkor megnő az esélye, hogy a nem felkészített vezető vagy munkatárs, otthagyja a korábban önként és örömmel vállalt felelősségeket. 

Egy non-profit szervezet sikeres vezetése is megkívánja a szervezeti struktúrák megértését, komoly vezetési, irányítási ismereteket, és motiválni tudást igényel. A non-profit szervezetek struktúrája követheti az üzleti vállalkozások modelljeit és a szokásos egyértelműen meghatározott hatásköri és felelősségi jogköröket. Sok – főleg kis – szervezet gyakran sajátos, egyéni formában végzi küldetését, de a felelősség, a kötelezettség vállalás, az együttműködés, a kommunikáció mindenütt fontos.  

A non-profit szervezet vezetőinek mindenképpen tisztában kell lenniük működtetési felelősségükkel és megfelelő vezetői stratégiával kell rendelkezniük ahhoz, hogy sikeresen vezessék szervezetüket. 

Ebben tud segíteni az üzleti vállalkozásokhoz hasonló non-profit coaching.

A non-profit vezetői coaching belépő szintje gyakorlati ismeretekkel, ötletekkel, módszerekkel, vezetési eszközökkel, azonnal alkalmazható tudással segíti a résztvevőt. A ”haladó” verziónál – ezeken kívül – alapvető vezetési ismeretek, begyakorolt tevékenységek és nehéz helyzetek megoldása segédkezik a szervezetek vezetőinek és munkatársainak, hogy sikeresen végezzék mindennapi vezetői illetve önkéntes motiváló tevékenységüket a non-profit szervezetben.

Töltse le a
8 NÉLÜLÖZHETETLEN
VEZETŐI TECHNIKA

könyvet – díjtalanul!

* -al jelölt mezők kitöltése kötelező

GDPR követelmény: kérem jelölje be alant az emailt a letöltéshez / kapcsolat tartáshoz! Ezzel jelzi, hogy elfogadja a szokásos GDPR adatkezelést.

Bármikor leiratkozhat, ha rákattint a kapott emailek alján található leiratkozási címre.

Saját coachot szeretne?

A managerCoach iroda
örömmel segít!
Hívja bizalommal a
+36 30 / 274 6550
számot munkanapokon
9-18 óra között!

Coachot szeretnék