Éves terv „eladása” az igazgatótanácsnak

Egyszerűbb esetek, megoldott problémák Szűcs Tamás managerCoach.hu coaching gyakorlatából

A kiindulási állapot: Üzleti felsővezető kliensem több hónapon át tartóan létrehozott és többször újra kezdett, újraszámolt terveit kellet az prezentálnia a vállalat igazgatótanácsa előtt.

A coaching folyamat: A terv elkészítése önmagában sem volt könnyű, hiszen újra és újra meg kellett találni az optimumot a „felülről diktált létszámgazdálkodás”, a költség takarékosság és a beruházás megszorítás között, úgy, hogy ez ne látszódjon a munkateljesítményen, és az ügyfelek elégedettsége ne csökkenjen, hanem inkább emelkedjen. A tervekben megfogalmazottak kényszerűen érdekeket sértették, tehát meg kellett találni a támogatókat, az őket megszólító érveket. További feladat volt, megtalálni a várható terv ellenkezőket és azokat a pontokat, amikkel ki lehetett fogni a tervet ellenzők vitorlájából a szelet. A munka fontos része volt a kommunikációs terv, aminek fő célja a beosztottak motiválása és magas minőségű munkájuk fenntartása volt.

Az eredmény: A coaching munkát minősíti, hogy üzleti felsővezető kliensem terveit valósították meg és munkatársai azévben az intézmény legjobban teljesítői közé tartoztak .

Ha a gyakorlatban azonnal alkalmazható és részletesebb tudást szeretne a fontos emberek sikeres meggyőzéséről, akkor ezt gyorsan és eredményesen tudja megkapni a leghatékonyabb egyéni vezetőfejlesztés, a coaching keretében. Jelentkezés itt!