+36 30 274 6550      email küldés
Budapest és 100 km-es körzete

Munkakeresés sok éves vezetői tapasztalattal?!

Kezdőlap Munkakeresés sok éves vezetői tapasztalattal?!

Egy felsővezető, munkahelyi vezető, senior menedzser vagy egy sok éves tapasztalattal rendelkező vezető számára keserves dolog az álláskeresés, az állásváltoztatás, a munkahelyváltás. Főleg, ha ez sok évtizedes munkatapasztalattal, elismert sikerekkel és kimagasló munkateljesítményekkel teli évek után következik be. 
Legyen ez „önkéntes”, esetleg „közös megegyezéses” azaz valójában felmondás, vagy tényleges saját elhatározás, a tennivalók: álláskeresés, állásváltoztatás, munkahelyváltás, új munka, új állás, új tevékenység megtalálása és az érzelmek: a csalódottság, a düh, az elkeseredés, az aggódás, minden esetben ugyanaz.

Régebben többnyire 50 év felettiek kerültek ebbe a helyzetbe, ma már – tapasztalat szerint – 30 felett is gyakori az ilyen állás vagy kiégéssel teli tevékenység keresés.

A legfontosabb, amit a vezetőnek, a senior menedzsernek figyelembe kell venni: az IDŐ!
Azonnal, amint kiderül a munkahelyváltás, a felmondás, az álláskeresés lehetősége, lépni kell! Vagy egyedül vagy coach segítségével, de nagyon gyors cselekvés szükséges ahhoz, hogy ne kelljen sokáig ”parkoló pályán” lenni! A sikeres vezetőként megszokott ”megoldom egyedül is” nézet itt nagyon káros, és az ennek eredményeként előálló örömteli munka nélkül, sikertelenül eltöltött idő örök életre szóló veszteség.

Én már sok-sok vezetőnek segítettem új állást, vagy éppen megelégedéssel és örömmel teli új tevékenységet találni.

Egy ilyen vezetőként új állás vagy új tevékenység megtaláló coaching program lépései:

 1. Az ilyen esetekben szükségszerűen fellépő csalódottsági érzelmek menedzselése
 2. Igény analízis és jövő meghatározás
 3. A jövő kialakításához szükséges erőforrások biztosítása
 4. Egyéni „Mérleg és Eredmény-kimutatás”
 5. Tevékenység váltó, munkahelyváltó, álláskereső akcióterv készítés
 6. Önmarketing anyagok létrehozása
 7. Lépések a sikerig
 8. A siker megünneplése!

Az ilyen vezetőknek szóló ”Újra fent” coaching program valós hazai és nemzetközi tapasztalatokon alapul, és addig tart, amíg az munkahely, tevékenység váltó vezető meg nem találja új tevékenységét.
Célja, hogy minél gyorsabban olyan munkát, olyan állást, olyan tevékenységet találjon, ami kielégíti a résztvevő igényeit, megfelel tudásának és tapasztalatainak, de főként, amit kedvtelve, szenvedéllyel, örömtelien végez. A fejvadászok segítsége – akiket azonban többnyire a munkaadók fizetnek – nagyon fontos lehet, de nem helyettesíti a – csak az állás, tevékenység keresőnek elkötelezett – tapasztalt segítő szakembert, coach-ot.

Tapasztalat szerint ha coach segíti a munkahelyváltást, az állásváltoztatást, az álláskeresést, az új tevékenység megtalálását, akkor annak eredményeként az, aki vezető, felsővezető, vagy éppen senior vezető volt

 • hamarabb megtalálja azt az állást, tevékenységet, ami számára igazi megelégedést nyújt
 • kevesebb időt tölt improduktív és magabiztosság csökkentő hezitálással, kereséssel
 • reális és tiszta képe lesz személyes igényeiről és szükségleteiről
 • tervszerűen, tudatosan halad kitűzött céljainak beteljesítése felé
 • létrehoz egy, később is alkalmazható, a tapasztalatain és teljesítményein/sikerein alapuló személyes ”Eredmény-kimutatást és Mérleget”
 • megbízható szakember segítségével gyorsabban túljut a munkahelyváltás, felmondás miatt szükségszerűen fellépő negatív érzelmi hullámzásokon
 • a bizalommal teli légkörben eltöltött coaching megbeszéléseken új perspektívák, soha nem gondolt ötletek fogalmazódnak meg és valósulnak meg
 • újra sikeres lesz, ráadásul olyan tevékenységben, ami számára örömet és megelégedést okoz.

Ha a gyakorlatban azonnal alkalmazható és részletesebb tudást szeretne a vezetői állás vagy tevékenység keresésről, akkor ezt gyorsan és eredményesen tudja megkapni a leghatékonyabb egyéni vezetőfejlesztés, a coaching keretében. Jelentkezés itt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *