+36 30 274 6550      email küldés
Budapest és 100 km-es körzete

Túl sok a feladat – hogyan kezeljem? – delegálás

Kezdőlap Túl sok a feladat – hogyan kezeljem? – delegálás

Egyszerűbb esetek, megoldott problémák Szűcs Tamás managerCoach.hu coaching gyakorlatából

A kiindulási állapot: egyik üzleti felsővezető kliensem elmondta, hogy nincs megelégedve munkája minőségével, mert tele van feladatokkal, és úgy érzi nincs elegendő ideje elmélyülni a problémákban és megtalálni az optimális megoldást.

A coaching folyamat: A coaching ülések alatt különböző coaching eszközökkel feltártuk azokat a területeket, ahol könnyíteni lehet munkáját. Többek között kiderült, hogy vannak olyan feladatok, amiket az üzleti vezető társai is kiválóan el tudnának végezni. Meghatároztuk ezeknek a faladatoknak a körét, és azt hogy mi kell ahhoz, hogy ezeket beosztott vezető társainak át tudja adni, valamint azt, hogy beosztott vezetőtársai közül ki lenne leginkább alkalmas a feladat átvételére. Következő lépésként áttekintettük, hogy vezetőtársai kinek fekszik leginkább az adott feladat, illetve ki az, akinek kapcsolódik munkájához, tehát kinek nem jelent túl nagy problémát a feladat átvétele. Megterveztük a feladatátadási folyamat lépéseit. A tervezés során az egyik legfontosabb kérdés annak az eldöntése volt, hogy a beosztott vezető kötelező vagy szabadon választott tevékenységként kapja-e az adott feladatot, azaz mondhat-e nemet a feladatra.

Az eredmény: Feladatainak átcsoportosítása, prioritásainak meghatározása olyan jól sikerült, hogy a folyamat végére kliensem már mindennapi munkája mellé önkéntes „társadalmi” munkát is vállalt. Ami a delegálás feladatkörét illeti, ennek egyik eredményeként pl. a végén már a közös vezetői értekezleteket a beosztott vezetők „elnökölték” „vetésforgóban”, mindenki nagy megelégedésére.

Ha a gyakorlatban azonnal alkalmazható és részletesebb tudást szeretne a feladatok kiosztásáról és a delegálásról , akkor ezt gyorsan és eredményesen tudja megkapni a leghatékonyabb egyéni vezetőfejlesztés, a coaching keretében. Jelentkezés itt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *